Te pupuhi i te korero a Abe

Ko te Pirimia o Hapani o mua a Shinzo Abe kua tukuna ki te hohipera i muri i te hinga ki te whenua i muri i te pupuhi i te wa o te korero i Nara, Japan, I te 8 o Hurae, i te wa o te rohe.Kua mauheretia te tangata whakapae e nga pirihimana.

I hinga tere te taurangi Nikkei 225 i muri i te pupuhi, ka tukuna te nuinga o nga hua o te ra;Ko nga hua a muri ake nei a Nikkei i whakaitihia i Osaka;Ko te yen i hokohoko teitei ake ki te taara i roto i te wa poto.

E rua nga wa i mahi ai a Abe hei Pirimia, mai i te 2006 ki te 2007 mai i te 2012 ki te 2020. I te mea ko te pirimia roa rawa atu o Hapani i muri mai i te Pakanga Tuarua o te Ao, ko te kaupapa torangapu rongonui a Mr Abe ko te kaupapa here "toru pere" i whakauruhia e ia i muri i tana tango. tari mo te wa tuarua i te tau 2012. Ko te "pere tuatahi" he whakangawari ine ki te patu i te whakahekenga mo te wa roa;Ko te "pere tuarua" he kaupapa here putea kaha me te whakawhanui, te whakanui ake i nga whakapaunga moni a te kawanatanga me te whakangao moni a te iwi.Ko te "pere tuatoru" ko te whakakorikori i te haumi motuhake e whai ana ki te whakatikatika i nga hanganga.

Engari kaore a Abenomics i mahi pai i te mea i tumanakohia.Kua ngawari te whakaheke i Japan i raro i te QE engari, penei i te Fed me te European Central Bank, kaore i taea e te boj te patu me te pupuri i tana taumata pikinga 2 paiheneti, i te mea ko nga utu huamoni kino kua pa ki nga hua putea.Ko te nui ake o nga whakapaunga moni a te kawanatanga i piki ake te tipu me te whakaheke i te kore mahi, engari i waiho ano a Hapani ki te tauwehenga nama-ki-GDP teitei rawa atu i te ao.

Ahakoa te puhipuhitanga, i kii te Manatu o roto me te Whakawhitiwhiti korero ko nga pooti mo te whare o runga kua whakaritea mo te 10 o Whiringa-a-nuku e kore e hikitia, e whakaroa ranei.

Ko nga maakete me te iwi Hapanihi kaore pea i tino aro nui ki te pooti o te whare o runga, engari ko te whakaeke ki a Abe ka piki ake te koretake o te pooti.I kii nga tohunga ka pa te ohorere ki te tatauranga whakamutunga a te LDP i te wa e tata ana te pooti, ​​me te pikinga o nga pooti aroha.I roto i te wa roa, ka whai paanga nui ki te pakanga o roto o te LDP mo te mana.

Ko Hapani tetahi o nga reiti pu iti rawa atu i te ao, na te puhipuhitanga o te awatea a tetahi kaitōrangapū i tino ohorere.

Ko Abe te pirimia roa rawa atu i roto i te hitori o Hapanihi, a na tana "Abenomics" i kumea mai a Hapani i roto i te repo o te tipu kino me te pai ki te rongonui i waenga i nga iwi Hapani.Tata ki te rua tau i muri mai i tana hekenga hei pirimia, ka noho tonu ia hei tangata kaha me te kaha ki nga mahi torangapu a Hapanihi.He maha nga kaitirotiro e whakapono ana tera pea ka rapu a Abe mo te wahanga tuatoru i te wa e ora ana tona hauora.Engari inaianei, i te rua o nga pupuhi i pupuhihia, kua mutu ohorere taua whakaaro.

E ai ki nga kai-atari ka kaha ake nga pooti aroha mo te LDP i te wa e tu ana te kowhiringa pooti mo te whare o runga, a he rawe te kite i te ahua o te tipu o roto o te LDP me te kaha ake o te taha matau.


Wā tuku: Hūrae-13-2022